Hvordan er det egentlig at have en morkrop?

Man ser efterhånden mange på diverse sociale medier, som forsøger at bryde et tabu. Et tabu om, at kroppen ikke behøver at være veltrænet og tight for at være smuk. Så langt er jeg også helt enig! Men nu hvor jeg står her, med en morkrop som ikke ser ud, som den gjorde for 2 år siden, så kan det altså godt være svært at huske sig selv på det.

Jeg har altid haft lidt af et luksusproblem, hvor jeg kunne spise lige hvad jeg ville, uden at det havde nogen betydning for min vægt. Mit stofskifte må være ekstremt højt! Men det er bare som om, at det har ændret sig lidt – både fordi jeg jo ikke er teenager mere, men også fordi min krop har været igennem en graviditet.

morkrop
Der er ikke noget at sige til, at alting er blevet anderledes, når maven var så stor! Her har jeg stadig 3 uger tilbage af min graviditet!

Det er ikke min krop

Jeg vidste jo godt, at min krop ville være forandret på den anden side. Jeg var helt sikker på, at det på ingen måde ville påvirke mig, når jeg blev mor, og min morkrop tog over. Men her står jeg. Med et par bryster der mest af alt kan sammenlignes med en sok med en sten i. En mave der buler ud over buksekanten. Ekstra fedt på hofter og lår, så jeg ikke kan passe mine bukser fra før jeg blev gravid. Strækmærker på steder jeg ikke havde troet jeg ville få dem. En fladere nummi, appelsinhud diverse steder og et rundere hoved. Det påvirker mig!

Jeg har intet problem med at skulle bade i den lokale svømmehal, eller gå i shorts og en stram trøje når det er varmt. For jeg ved jo godt, at min morkrop ikke er grim – eller det synes jeg i hvert fald ikke selv! Den ser bare ikke ud, som jeg husker den, når jeg kigger mig i spejlet.

Før jeg blev gravid, var jeg sikker på, at jeg bare ville se alle de nævnte ting, som minder, og symboler på hvad jeg har været i gennem. Det gør jeg egentlig også. Men samtidig ser jeg også bare en krop i forfald. Og det gør ondt! Jeg savner nogle gange lidt den krop jeg havde for bare 2 år siden.

morkrop
Dengang jeg tog det her billede, følte jeg, at jeg var tyk. Derfor ville jeg starte seriøst op med træning, og sund kost. Jeg tabte mig faktisk, og blev endnu mere tynd!

Det der påvirker mig mest

Jeg har forsøgt mange ting, for at holde formen ved lige. Men jeg har bare altid “givet op” efter kort tid. Sådan har mønsteret faktisk været siden jeg var barn. Jeg har gået til svømning, gymnastik, håndbold, fodbold, badminton, styrketrænet, forsøgt mig med holdtræning i Fitness World, poledance, hip hop dans, cheerleading, løbetrænet og sikkert meget mere, som jeg ikke kan huske lige nu. Men der er bare ingen af de ting der har kunne fastholde mig i særlig lang tid.

Den bedste motion jeg kan få, er når jeg laver praktiske ting, såsom at gøre grundigt rent, ordne have, eller andre crossfit lignende ting. Jeg ved der skal noget motion til, og det kommer forhåbentlig på et tidspunkt, at motivationen og overskuddet kommer. Det jeg egentlig vil med dette indlæg er, at snakke lidt om de famøse mor-bryster. De påvirker mig mere end jeg havde forventet. Så jeg er begyndt at gå rigtig meget med tanken om at få dem lavet når vi engang er færdige med at få børn.

Måske/måske ikke

Jeg glæder mig til at få købt en ny RIGTIG bh, med lidt push-up, så jeg får en lille fornemmelse af at være tilbage i den krop jeg husker. Måske skal der ikke mere til end sådan en, det ved jeg ikke endnu. Men jeg er ikke afvisende overfor, at jeg måske en dag får lavet mine bryster. Jeg går ikke så meget op i, hvad kulturen siger. Jeg bliver heller ikke påvirket af det tabu som efterhånden heldigvis ikke eksisterer længere. Det handler udelukkende om, at jeg ikke føler mig tilpas i min krop, og at der findes måder hvor det kan lade sig gøre for mig, at føle mig tilpas med mig selv igen.

Jeg tænker, jeg ikke er den eneste med disse følelser. Så jeg vil selvfølgelig rigtig gerne høre om jeres erfaringer også! Accepterer i jeres krop, som den er, fordi der er kommet så stort et fokus på, at man bare skal være tilfreds med sig selv? Eller er i rent faktisk oprigtig tilfreds? Jeg kunne rigtig godt tænke mig at høre nogle ord fra jer!

Skriv et svar