Putteritualer – derfor er det godt!

Da Nohr var helt lille havde vi selvfølgelig ingen ritualer eller vaner i forbindelse med putning om aftenen. Der fik han bare lov til at sove når han var træt. Men med tiden er man jo nødt til at få lidt rutine ind, for at hverdagen til at fungere bedre. Jeg har fået lov at teste en bamse og et ur fra CEPELO Kids via momstertest. Begge ting, som kan være en stor hjælp, når man skal til at finde sit putteritual.

putteritualer

Putteritual giver ro og tryghed!

Vores putteritual begyndte da Nohr var omkring de 5-6 måneder. Da han havde lært at kravle, og fordi han er meget nysgerrig blev han ofte ret beskidt i løbet af dagen. Derfor valgte vi at give ham et lunt aftenbad efter aftensmaden. Det giver ham også ro i kroppen. Han ligger MEGET uroligt om natten, og i starten da kroppen havde lært at kravle, vågnede han ofte ved at han kravlede i søvne. Derfor var det helt perfekt at en lunt bad kunne give ham lidt mere ro i kroppen.

Sovebamsen

Nohr har aldrig været den store fan af bamser. Måske vi har været for dårlige til at introducere dem. Men det gav bare ikke mening for mig at give ham en bamse da han var helt nyfødt, for der kunne han jo ikke fatte hvad det var, og gribe ud efter den. Det er lidt noget jeg fortryder i dag. Hans puttemakker er blevet hans dyne, og den kan han bare ikke undvære! Den er lidt stor, hvis han bare har brug fortrygheden i den, så derfor blev jeg lykkelig, da jeg fik muligheden for at teste denne bamse fra CEPELO Kids. Det er en varmebamse, som man kan varme i mikroovnen. Man kan også komme den i fryseren, så den kan køle, hvis barnet har feber.

Nohr er en ægte puttegris om natten! Det er selvfølgelig hyggeligt, men også lidt frustrerende til tider, at man kun har 20 cm at sove på. Han elsker at kunne mærke os om natten! Derfor håbede jeg på, at denne bamse ville give ham trygheden i hans egen seng. Første gang Nohr så bamsen, fik den et kæmpe kram! Det varmede mit hjerte, og gav mig troen på, at han ville elske den bamse! Han nød det, når den var blevet varmet, og jeg puttede ham med den hver gang – overalt! Også da vi var på hyggeshoppetur med farmor, og han sov i indkøbsvognen.

Putteritual
I en kold indkøbsvogn gør den varme bamse godt! han sov næsten en time her! Og bare rolig! Han ligger ikke direkte på stålet i vognen! Haha!

Med tiden virker han dog mere eller mindre træt af den om natten. Den er lidt stor, så den fylder en del i hans lille tremmeseng. Og fordi han ligger så uroligt, tror jeg ofte han kommer til at rulle over den, hvilket gør at han vågner. Men det finder vi en løsning på! Jeg vil have ham til at ELSKE den bamse! For jeg elsker den! Om ikke andet, så kan jeg bruge den på mavsen, når det er “den tid på måneden”. 

Vågelampe/vækkeur

Putteritualer
Lampen med vågelyset tændt

Uret vi skulle teste er dette ur med piktogrammer. Det er for mig mere ideelt, når man skal lære sit barn at stå op selv. Som jeg skriver i min anmeldelse til momstertest – som i kan læse meget snart! – så lyser vågelampen i et blåligt lys. Det har jeg lært mange steder fra, er det som vækker hjernen, så jeg har ikke været så vild med lampen. Jeg synes dog den giver helt vild god mening, når man skal bruge den to-delte funktion. den fortæller barnet når det er sovetid, og når det er vågnetid. Den er lidt svær at indstille, men med lidt øvelse lykkes det nok!

Skriv et svar